Dierenarts

                                                           Wichien

                               

 de assistente Britt. dan nog even Ytje met Wichien die haar geopereerd heeft, en dan mag ze naar huis

Wichien werd op 1 april geopereerd door Ytje de dierenarts aan cystes , die weggehaald moesten  worden, omdat ze steeds open gingen. Nou dat is gelukt .En deze foto’s na de operatie

        

Natasja was mee om haar te begeleiden en ik kon zelf net weer auto rijden . dan de thuiskomst . Inmiddels gaat het na een sloom dagje , weer goed met haar, ondanks twee grote wonden

                                         Inshallah

Dinsdag 12 februari 2019 ben ik geopereerd, ik heb een nieuwe knie gekregen, via een ruggenprik zonder roesje. Dat is erg meegevallen. Doordat de dag daarna mijn wond na lekte , ben ik tot donderdag in het ziekenhuis gebleven. Thuis gaat het ook goed met mijn knie. Thuis had ik goede hulp voor de Goldens , die 24 uur per dag aanwezig waren. Nu word ik s’morgens geholpen. En dan gebeurt er dit: Zaterdagavond en nacht werd Inshallah ziek overgeven. Dat ging zondag zo door. Dan is het even slikken omdat je zo weinig mag doen. Zondagmiddag de dierenarts gebeld en met haar afgesproken , dat ze maandagmorgen om 9 uur in het dierenziekenhuis zou komen met Inshallah. Daar hebben mijn trouwe hulpen mee geholpen, nadat ik het zelf niet kon. De afspraken waren vol geboekt, maar Inshallah werd geholpen We stonden telefonisch in contact met elkaar. Inshallah ze was doodziek. Na een uurtje kreeg ik te horen dat ze ernstige bloedafwijkingen had en ook nog een ontsteking moest hebben. In overleg hebben ze een buik echo gemaakt en daarop bleek dat er meerdere problemen waren, Ze willen haar sterker maken door al wat vocht toe te dienen, maar ik heb besloten om haar vanavond naar huis te halen, zodat ik er vannacht ben voor haar en ze niet in eenzaamheid in de kliniek verblijft, als het niet goed gaat ben ik hier bij haar. Morgenochtend kan ik haar dan terug brengen en dan kan ze morgenmiddag evt. nog geopereerd worden. Of ik dat dan nog laat doen, daar wil ik eerst nog een nachtje over slapen, want ze is doodziek en het ziet er allemaal niet goed uit. Daarbij vind ik morgenmiddag wel erg ver weg, terwijl ik nu al weet hoe slecht de vooruitzichten al zijn, en dat wordt steeds slechter naarmate je het uitstelt. Inshallah, ze was nooit ziek  en nu ineens en dan zo heftig. Ik vrees, dat ik haar op zeer korte termijn moet laten gaan 12 jaar en 8 maanden oud en dit, volkomen onverwachts. Dit kan er ook nog wel bij. Iedereen is nu op de hoogte.

                                   

achter: v.l.n.r. Orabel en Fierezza, 2e rij van achteren: Quantro en Inshallah.                                   3e rij: Dagmar, Wichien,Highness en Holili voor: Xaviera (over 25 dg 16 jaar !?)

19 febr. gisteravond om 21 uur hebben Bert en Natasja Inshallah opgehaald uit het ziekenhuis. Ze was heel blij dat ze weer thuis was. Ze lachte zoals altijd (de Raket en Komiek) Ik heb besloten om haar niet meer terug te laten gaan. Ze blijft lekker bij mij en haar familie. Ik ga de tijd die ze nog heeft, en dat zal heel kort zijn, haar lekker verwennen. Ze is doodziek, desondanks heeft ze vanmorgen al 2 keer lekker gegeten. Als ze het niet meer aan kan, dat mag zij aangeven, dan zal ik het moeilijke besluit nemen en haar in laten slapen. Ik bekijk het elk moment, ze is altijd al ongelooflijk sterk geweest en is dat nu ook. Jammer, jammer!

                                    

                           12 uur net weer lekker gegeten, dan weer rusten

20 febr, de situatie van Inshallah is stabiel, zoals gisteren, alert, blijft lachen. Heeft enorme honger, ze wordt dan ook gigantisch verwend. Krijgt om de twee uur eten en is niet misselijk. En ook blij als er mensen komen. Je zou niet zeggen , dat ze zo ziek was, ze is beter dan voor de opname, terwijl behalve het onderzoek, geen behandeling of medicatie is gegeven. Het is nu nog een feest om met elkaar samen te zijn! Ik ben mij er zeer zeker bewust, dat dat zo maar anders kan zijn, maar elke fijne en mooie dag is er eentje.

      

     donderdag  21 februari lekker rusten en ze blijft honger houden

                                    

             vrijdag 22 februari , mijn komiek en mijn raket , de wonder golden

25 februari nadat ze maandag thuis was is het per dag beter geworden. Eet vreselijk goed en is vrolijk, Het is echt een wondergolden zoals ze al meer voor verrassingen heeft gezorgd. Daarom in overleg met de dierenarts Wouter al ze zo goed blijft , dan wordt ze morgenochtend geopereerd. Natasja en Bert gaan haar brengen en wederom ophalen, en ik wacht thuis in spanning af op de dingen die gebeuren. Morgenavond of woensdag meer!

                                             

ze lacht weer naar de assistente de komiek en dan mag ze met Natasja mee naar huis           dit is echt een golden wonder, dan zie je maar weer niet zomaar in laten slapen, en toch zo onverwachts alles doen en een kans geven, wat hebben we samen gevochten. Ze is er nog!

27 februari is gistermorgen geopereerd door Wouter Kranenbarch, het is goed gegaan Het was heel spannend. Een week geleden dacht iedereen dat dit het einde was. Maar we hebben geknokt ik heb heel veel kippenbouillon gegeven en lekker eten , dat wilde ze gelukkig erg weer. De ogen werden minder geel, wat was er gebeurd, we zullen het nooit weten. De baarmoeder zag er ook niet goed uit. die is dan ook verwijderd. Natuurlijk kwam ze weer lachend terug en vandaag woensdag doet ze het ook weer goed ligt lekker uit te rusten. Dit had niemand verwacht, een echt Inshallah die altijd voor verrassingen zorgt. Het is nu afwachten of de lijn zich omhoog voortzet. Ik ben nu erg blij !

 

                                   

 

Een fokker die fokt volgens de regels van het fokregelement van de GRCN
moet aan bepaalde regels voldoen. Dit is o.a HD onderzoek (heupdysplasie),
oogonderzoek naar Cataract (staar) en PRA. Wanneer de uitslag van zowel reu als teef voldoet aan het fokregelement dan mag men een combinatie vormen.
Dit is een onderdeel van een reeks eisen om in aanmerking te komen voor
pupbemiddeling.

Heupdysplasie (HD)

Heupdysplasie is een aandoening van het heupgewricht waarbij de
aansluiting van de dijbeenkop en de heupkom niet optimaal is. Er zijn verschillende
gradaties van de aandoening. In ernstige gevallen kan het lopen voor de hond
zeer pijnlijk tot zelfs onmogelijk worden. De aanleg voor HD is erfelijk,
maar de symptomen worden beïnvloed door uitwendige factoren zoals te veel
of verkeerde beweging, overgewicht en foutieve voeding.

hier onder een kleine impressie van wat er in een dierenartsen kliniek gedaan wordt