Even voorstellen

 

Hallo ik ben Jannie Wichers en ik fok al sinds 1970 met beleid en liefde voor de Golden retrievers en streef naar een gezonde en sociale levens gezel voor de echte Golden liefhebbers. (onder deze informatie nog een stukje geschiedenis hoe het voor mij allemaal is begonnen)

Al mijn Goldens voldoen aan de fokeisen van het fokreglement van de Golden Retrieverclub Nederland voordat ermee gefokt wordt d.w.z. Oogonderzoek en Cataract en PRA. HD onderzoek = heupdysplasie en de laatste jaren sinds 2000 zijn en worden mijn Goldens ook onderzocht op ED = elleboogdysplasie ondanks dat dat nog niet verplicht was. .Ni sinds januari 2012 is ED onderzoek verplicht bij de GRCN. Gelukkig maar !

Verder staat voor mij gezondheid en karakter hoog in het vaandel.

 

10 maart 2017 “mijn rijkdom” en “mijn oudjes”

in 1969 …..toen begon het allemaal ;

Wij hadden : Lucie en ik, in de zomer 1969 kennis gemaakt met een zwarte hond die mijn broer gevonden had , als wij bij hem op bezoek kwamen wilden we graag met “de labrador” naar het bos, heerlijk was dat! Wij kwamen er al gauw achter dat het een Retriever was. Het begon bij ons te kriebelen, en wij gingen op zoek naar een Retriever. Al gauw ontdekten wij dat er 2 soorten waren. De GoldenRetriever , langharig en de Labrador Retriever kort harig. Ze waren toen nog heel schaars. Lucie wilde graag een langharige Retriever. Na wat zoeken kwamen we terecht bij de Golden Retriever Club Nederland , waar we contact kregen met Mevrouw van Rijn in den Haag. Daar werden we behoorlijk ondervraagd , om te onderzoeken of wij geschikte kandidaten waren voor zo’n lieve Golden. Toen we dat alles doorstaan hadden , kregen we allerlei schriftelijke informatie, moesten lid worden van de Golden Retriever Club, daarna werden we op de wachtlijst gezet, dat duurde heel erg lang. We hadden het wachten er voor over , en als we een schaarse golden tegen kwamen, dan waren we helemaal verliefd.

De tweede week van mei 1970 kwam het bericht van mevr. van Rijn. Er was op 7 mei een nestje geboren bij de fam. ter Haar in Joppe (bij Zuthpen) De kennel naam was: Arrow de Wamink vader: Honeygold’s Arrow x moeder: Paska van Sparrenrode.

Wat waren we blij! We mochten een keertje komen kijken en in juni hebben we onze eerste Golden Retriever Arrow de Wamink opgehaald. Contact was er bijna of niet. w.s een eenmalig nestje in de jacht wereld. maar desondanks : Wij waren er heel gelukkig mee!

De foto’s zijn niet allemaal van goede kwaliteit (40 jaar geleden en allemaal gescand.)

Arrow de Wamink: geb. 7 mei 1970 – overl. 4 aug 1982

[Not a valid template]